Om byen

Velkommen til Skrødstrup

I udkanten af Nordjylland tæt ved Mariager fjord, ligger Skrødstrup. I Gennem skoven, forbi markerne med hestene, så ved så du at du er kommet til Skrødstrup. Byen har et rigt foreningsliv med fodboldklub, rideklub, tennis bane, og efterskole. Så her keder man sig aldrig. Området rummer også den dejligste natur, med åer, gravhøje, søer, og en masse naturstier gennem skov og landskab.

 

I Skrødstrup er der god mulighed for at dyrke ude livet. Lige midt i byen ligger den skønne Møllesø, hvor alle er vedkommende til at grille og hygge. "Rådhuspladsen" er også et af byens samlingssteder her mødes mand til juletræs fest, fælles gå og cykelturen og meget andet. Skolebussen har også holdeplads her så vores børn kan komme sikkert i skole.

 

Skrødstrupbylaug er en samling af aktiv mennesker der arbejder på at lave endnu flere aktiviteter i byen. Kanoture gennem uudforskede åer, godt gemt for offentligheden i kastbjerg ådal. Historiske vandreturer gennem skov og krat, ud til hvor den historiske vikingering blev fundet. De arrangere også kurser i pileflet, betonkunst og glaskurser, og meget andet, så der er noget for en hver smag.

 

Skrødstrup ligger ca 5 km syd for Mariager.

 

Mariager, også kaldet Rosernes By, er en idyllisk by med brostensbelagte gader og gamle bindingsværkshuse prydet med roser. Byen er godt forsynet med special- og dagligvarebutikker, fine spisesteder og gode overnatningsmuligheder. Byens største turistattraktion er Mariager Saltcenter, der ligger på havnen. Her kan man lære alt om saltets historie og anvendelse, besøge en underjordisk saltmine og afprøve vandets bæreevne i ”Det Døde Hav”, der er et badebassin med 37 gr. varmt saltvand. Mariager Saltcenter er et oplevelsescenter for hele familien.

 

Byens og egnens historie fortælles også på Mariager Museum og kan ved selvsyn fornemmes i den imponerende Mariager Klosterkirke. På det hyggelige torv ligger det atmosfærefyldte Hotel Postgården, hvis ældste bygning er fra 1700-tallet.

 

Mariager Turistbureau ligger på Torvet i Det Gamle Rådhus, som er fra 1822.

Vi havde en hyggelig 1. søndag i advent. Med Banko og gløgg og æbleskiver på skrødstrup efterskole, og derefter tændte vi juletræet på "Rådhuspladsen", hvor vi uddelte godteposer til de fremmødte.

Vi vil gerne takke de sponsorer der bidrog med bankopræmier:


Diva, Jørgensens sko, boghandleren, Rema1000, Helga Winter, Mariager bageri, slagteren i Mariager, Mariager pizza, Ønskeblomsten, Sparekassen Kronjylland og Vendsyssel Sparekasse. Alle beliggende i Mariager.


Daglig Brugsen Assens, Bygma Aars og Civilingeniør Marianne Bjørn Aps. Skrødstrup.

God jul & godt nytår til alle.

Skrødtrup bylaug